CONTACTEER ONS

Heb je een vraag over onze diensten?
Wil je dat we je contacteren voor een afspraak?

Laat dan hier je gegevens achter en we laten je ze snel mogelijk iets weten!

Tot snel,
Anke & Jarno 

24 Schapenbaan
Asse, Vlaanderen, 1731
Belgium

C Moore, because there's more than meets the eye.... Digitale Coaching, Creatie, Content & Communicatie.

Nieuwsflits! Kmo-portefeuille erkenning 'in the pocket'!

Alle nieuws over sociale media, content marketing, ...

C Blog is de blog van C Moore. Hier vind je alle nieuws, tips & tricks over sociale media, content marketing, SEO en veel meer.

 

Nieuwsflits! Kmo-portefeuille erkenning 'in the pocket'!

Anke van Oosterhout

Vandaag heeft C Moore de erkenning ontvangen van kmo-portefeuille. Dat betekent dat kleine en middelgrote ondernemingen op het volledige aanbod van trainingen bij C Moore tot 40% subsidie kunnen ontvangen.

Elk bedrijf zou moeten investeren in opleiding. En zeker in digitale strategie. Want met de juiste digitale kennis blijft u uw concurrenten steeds een stapje voor. Het is niet enkel belangrijk om na een training te weten hoe het werkt, maar u moet overtuigd zijn dat ondernemen zonder digitale strategie geen optie meer is. U moet het voelen!

C Moore verzacht de investering voor u. Aan de ene kant omdat we sterk werken op ROI. Anderzijds omdat we de audit voor u doorliepen en nu geregistreerd dienstverlener zijn bij het Vlaams agentschap voor Innoveren en Ondernemen. U kunt dus vanaf vandaag via de kmo-portefeuille, luik ‘opleiding’, tot 40% van uw investering recupereren. Wat houdt u nog tegen?

Wat is kmo-portefeuille?

De vereenvoudigde kmo-portefeuille is een laagdrempelige en interactieve steunmaatregel die ondernemers een financiële tegemoetkoming geeft wanneer ze opleiding of advies aankopen bij een geregistreerde dienstverlener. Om de subsidie te kunnen aanvragen, moet u zich eerst online registreren, een aanvraag indienen en vervolgens een bedrag storten in uw (elektronische) kmo-portefeuille. De Vlaamse overheid vult dat bedrag verder aan met subsidies. Daarmee kunt u de dienstverlener betalen voor de geleverde diensten.

Komt u in aanmerking voor kmo-portefeuille?

Kmo's, vrije beroepen (zoals artsen, advocaten, accountants, ...), zelfstandigen en zelfstandigen in bijberoep kunnen gebruik maken van de kmo-portefeuille voor opleiding of advies als:

 • ze een vestiging hebben in het Vlaamse Gewest
 • ze tot de privésector behoren (met een aandeel van de overheid kleiner dan 25%).
 • de kmo qua omzet en aantal werknemers voldoet aan de Europese kmo-definitie.
 • de nacebel-code van uw onderneming is opgenomen in de bijlage bij het ministerieel besluit van 26 februari 2016(externe website) (een NACEBEL-code geeft de hoofdactiviteit uw onderneming weer). Soms hebben bedrijven meerdere activiteiten en dus meerdere NACEBEL-codes hebben. De hoofdactiviteit van de onderneming is dan de activiteit die het meeste omzet genereert.
 • de onderneming is ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO)(externe website)
 • de onderneming met alles in orde is volgens de regelgeving in het Vlaamse Gewest, bv. geen achterstallige RSZ-schulden.
 • het project moet hoofdzakelijk gericht zijn op het verbeteren van het huidige of toekomstige bedrijfsfunctioneren. Mensen die een opleiding willen volgen omdat ze hun zaak een andere richting willen geven, kunnen voor die opleiding steun krijgen via de kmo-portefeuille indien de NACE-code van de huidige activiteit van hun zaak dat toelaat.
 • opleiding of advies aankopen bij een geregistreerde dienstverlener

 Hoe gaat u te werk?

Surf naar de website van de kmo-portefeuille(externe website) en meldt u aan. Hiervoor hebt u een token of een elektronische identiteitskaart (eID) nodig.

Als u voor de eerste keer inlogt op de kmo-portefeuille, moet u zich:

 • eerst registreren als persoon/beheerder
 • registreren als onderneming
 • de persoon/beheerder aan de onderneming koppelen

Ook een onderneming die geregistreerd is in de KBO maar waarvan de status ‘nog niet actief’ is, kan zich al registreren in de kmo-portefeuille.

Subsidies aanvragen

 • U kunt pas een aanvraag indienen wanneer de status van uw onderneming in de KBO op ‘actief’ staat.
  • Sluit eerst een overeenkomst of inschrijving af met een geregistreerde dienstverlener voor een opleiding of advies.
  • Dien uw subsidieaanvraag online in. Dit kan tot 14 kalenderdagen na de startdatum van de prestaties. U moet de dienstverlener niet op de hoogte brengen van de aanvraag, hij wordt via mail verwittigd.
  • De aanvraag wordt automatisch bevestigd. De dienstverlener moet niet langer goedkeuren, hij blijft wel toezien dat de steunaanvraag voldoet aan de voorwaarden van de kmo-portefeuille, zo niet kan hij de steunaanvraag alsnog weigeren.
  • Na de aanvraag, krijgt u onmiddellijk de gegevens om uw eigen aandeel in de kosten te storten in uw elektronische kmo-portefeuille (Sodexo). Daarvoor hebt u 30 kalenderdagen de tijd.
  • Zodra uw storting ontvangen is, stort de Vlaamse overheid de subsidie in uw portefeuille.
  • Nu kunt u de dienstverlener betalen met uw elektronische kmo-portefeuille. Het kan tot 14 kalenderdagen duren vooraleer de betaling wordt uitgevoerd. Voor buitenlandse dienstverleners kan dit langer duren.

Hoeveel steun krijgt u?

Hoeveel steun u krijgt, is afhankelijk van de grootte van uw onderneming. De steun is beperkt tot een bepaald maximumbedrag dat u jaarlijks kunt opnemen. U kunt vrij kiezen of u dat bedrag inzet voor advies of opleiding of voor een combinatie van beide. De kosten die in aanmerking komen voor subsidie via de kmo-portefeuille zijn altijd exclusief btw.

 • Kleine ondernemingen krijgen 40% steun binnen het jaarlijks steunplafond van 10.000 euro.
 • Middelgrote ondernemingen krijgen 30 % steun binnen het jaarlijks steunplafond van 15.000 euro.
Interesse? Stuur ons een mail via info@cmoore.be
— Anke van Oosterhout