CONTACTEER ONS

Heb je een vraag over onze diensten?
Wil je dat we je contacteren voor een afspraak?

Laat dan hier je gegevens achter en we laten je ze snel mogelijk iets weten!

Tot snel,
Anke & Jarno 

24 Schapenbaan
Asse, Vlaanderen, 1731
Belgium

C Moore, because there's more than meets the eye.... Digitale Coaching, Creatie, Content & Communicatie.

Hi Twitter! Weet je hoe je moet groeien?

Alle nieuws over sociale media, content marketing, ...

C Blog is de blog van C Moore. Hier vind je alle nieuws, tips & tricks over sociale media, content marketing, SEO en veel meer.

 

Hi Twitter! Weet je hoe je moet groeien?

Anke van Oosterhout

Dat de business zal floreren als je Twitter juist inzet, weet Twitter zelf als de beste. Maar toch gaat het met hun eigen groei niet goed. Twitter heeft in de afgelopen drie maanden niet veel nieuwe gebruikers verwelkomd. De magere groei en teleurstellende omzet zorgden ervoor dat het aandeel 9% verloor bij de nabeurshandel in New York. 

Twitter, hoe moet je groeien? Als je een probleem niet opgelost krijgt, is dat niet omdat je de oplossing niet ziet, maar omdat je het probleem niet ziet. Zei Einstein dit ooit? Er rouleren wel meer quotes die hij nooit beweerd heeft, dus zeg maar dat ik het gezegd heb.

Hoewel ik absoluut overtuigd ben van de kracht van Twitter, kan ik wel wat redenen bedenken wat die problemen zijn. En waarom mensen afhaken. Of nooit de stap nemen om het te ontdekken. Twee verschillende invalshoeken natuurlijk.

De afhakers?

  • Ik lees te veel verbitterde mensen en ruziezoekers
  • Ik zie te weinig foto’s en video
  • Ik kan amper mensen vinden die ik ken. 
  • Ik lees een puinhoop aan tweets; politiek, fun, reclame alles stroomt binnen
  • Ik erger me aan de vele commerciële accounts
  • Ik krijg amper reactie als ik iets tweet. Tegen wie praat ik? Tegen mezelf?
  • Ik kan informatie die ik van Twitter wil halen overal vinden.
  • Ik krijg mijn ei niet in 140 lettertekens kwijt
  • Twitter kost me te veel tijd
  • Ik wil mijn leven meer offline dan online gaan leven

Natuurlijk, voor alles is een oplossing. Zure, boze, humorloze mensen kun je ontvolgen. De ‘advanced search’ op Twitter is recent echt mooi geoptimaliseerd. Foto’s en video kun je toevoegen. Maar eerlijk? Daar ga ik voor naar Instagram. Een mooiere integratie met Instagram zou zeker fijn zijn.

Geen reactie? Er wordt pas op jou gereageerd als je zelf ook reageert op mensen. Zo werkt dat toch ook als je in een café iets wil zeggen? De tweets een puinhoop? Klopt. Ik lees nooit mijn timeline, enkel mijn lijsten. Anders draai ik door van de overload.

De commerciële accounts zouden dringend een opleiding nodig hebben, hoe je menselijk en leuk kunt tweeten. Zonder commercieel te zenden sterk te staan. Krijg jij je boodschap niet in 140 lettertekens? Schrijf een blog en hang hem in je tweet. Je wordt echt wel opengeklikt als het boeiend lijkt. De plannen om de tweets langer te maken gaat veel leesvoer geven. En dus nog meer afhakers.

Al die gekke namen als @skinnyblub69 en @zotjezondernaam. Hoe weet je nou dat dat gewoon Wilma Peeters en Jef Jansen zijn. Dat blijft een lastige. Net als de mensen die zich opgesloten hebben achter stevige slotjes. Maar geloof mij, mensen gaan volgen die je nog niet kent is echt leuker dan mensen volgen die je wel kent. Dat noemen ze netwerken en je blik verruimen.

Al deze simpele oplossingen vragen kennis. En tijd. En gerichte oplossingen voor een stukje vereenvoudiging vanuit de kant van Twitter. En dat gebrek aan kennis, tijd en gerichte oplossingen is de reden dat er geen nieuwe gebruikers bijkomen. Bovendien zou Twitter zelf ook met een stukje webcare mogen beginnen. Practice what you preach!
 

Je kunt natuurlijk een opleiding bij mij volgen, maar de essentie is dat het voor een nieuwe gebruiker te ingewikkeld lijkt. Zoals alle 25-plussers dol worden van de complexiteit van Snapchat, zo ziet iedereen die nieuw is op Twitter ook het licht nog niet. Een kippenhok waar iedereen door elkaar kakelt. Geen tips van Twitter hoe je het leuk kunt maken, hoe je kunt groeien. Hoe je geen account blijft dat 300 mensen volgt en zelf maar 21 volgers heeft. Want dat frustreert. Hoe je reacties krijgt op wat je zegt. Hoe die lijsten werken. En de analytics. Want daar zie je hoeveel mensen je tweet bekeken, belangrijker dan die 2 likes.

Tijd is een gemakkelijke. Zodra iets leuk wordt, zodra je return ziet van je inspanningen, is er geen tijd meer. Want wat is tijd nou eigenlijk. Tijd bestaat alleen maar omdat anders alles tegelijk zou gebeuren. En dat heeft Einstein zeker weten ooit gezegd.

Ik ben na 7 jaar nog steeds blij met Twitter. Heeft het me veel tijd gekost? Ja, maar het heeft me zoveel meer opgeleverd. De laatste afhaakreden is dan ook de enige waar Twitter zelf weinig mee kan: “Ik wil mijn leven meer offline dan online gaan leven”. Dat moet je zelf doen. Die smartphone af en toe even uitzetten. En offline genieten van de zon. Van een wijntje. En van een goed boek.

 

Heb jij tips voor Twitter? Of wil je eens met mij bekijken hoe we Social Media kunnen inzetten om jouw business te boosten?
— Anke@cmoore.be